Verslag BBQ 2017

Zaterdag 24 juni 2017

Alweer voor de 6de keer achtereen verschenen een 40 tal personen, gewapend met tuinstoelen, in Epe, waar gastvrouw Joyce en gastheer Albert, reeds de “Sakura -tent’ hadden  opgezet.  Weken was het stralend zomerweer en uitgerekend deze dag was regen voorspeld. Gelukkig regende het onderweg naar Epe overal, maar in de fraaie tuin van Joyce en Albert was het droog en kon het barbecue-vuurtje aangestoken worden.

Na de enthousiaste en hartelijk begroeting, die ons allen heel goed deed, want zo vaak ontmoeten we elkaar niet, was het wachten op het welkomstwoord en de kreet “aanvallen”, echter niet alvorens er gebed uitgesproken  was met als voorgangster, Joke. Molly, onze onvolprezen kook- STER, had weer de lekkerste Indische lekkernijen gemaakt en de eerste sateetjes lagen al op het houtskoolvuurtje.

Op tijd verscheen de Japanse “ filmploeg “ , die andermaal een interview met een lotgenote had opgenomen ten behoeve van de documentaire die uiterste professioneel en interessant  beloofd te worden. Zij namen niet de tijd om eerst een kopje koffie te drinken, maar begonnen direct weer met filmen. Niet verwonderlijke eigenlijk, want zo’n groep halve Japanners met aanhang komt je niet vaak tegen!

Claudine en Edward heetten gezamenlijk alle ruim 40  aanwezigen van harte welkom. Fijn was het om Yukari, Kaori en Yoko  te mogen begroeten.  Miyuki had ook graag gekomen, maar heeft tot haar spijt moeten afzeggen wegens haar drukke zakelijke verplichtingen.  Een hartelijk dankwoord was er voor Joyce en Albert, die niet alleen een tent hadden opgezet, maar in feite hun hele  huis ter beschikking had gesteld. Niet alleen de woonkamer voor de gesprekken met de onvermoeibare  dames van S.O.O.  maar ook het  toilet én de keuken! Door de afwezigheid van John, de vaste saté en worstjes “omdraaier” moest naarstig naar vrijwilligers voor deze onmisbare taak gezocht worden. Die werden snel gevonden, want Charles, de zoon van Joke en zijn man Pieter, wilde hun kunsten wel vertonen. Nou was het ook niet zo’n grote kunst want de kwaliteit was al gegarandeerd door Molly,  het ging meer om  de kwantiteit, want er was heel veel te smullen voor iedereen. Desalniettemin, heren hartelijk dank! Volgend jaar mogen jullie het weer doen.

Met bewondering hebben we gekeken naar de bedrijvigheid van Yata, Mariko en technisch assistent meneer Honda. Zij bleven maar interviewen en filmen en namen nauwelijks de tijd om zelf wat te eten. Toen zij eindelijk wat opschepten en proefden hoe heerlijk Indisch eten smaakt, haalden zij de schade inDit onderdeel hadden we eigenlijk moeten filmen en op de Japanse tv moeten uitzenden.

Op deze geslaagde bijeenkomst werden  nog woorden van dank uitgesproken voor de wederom grote gastvrijheid van Joyce en Albert en voor de kookkunsten van Molly. 

Tot slot werd er aandacht gevraagd attent te zijn op onze volgende bijeenkomst, die een serieuzer karakter zal dragen, want dan is het de bedoeling dat we met behulp van een deskundige inleider ons gaan verdiepen in het verschijnsel Trans Generationele  Overdracht. Hierbij wordt ook nadrukkelijk de tweede generatie uitgenodigd. Als voorbereiding kan je googelen om te lezen wat je kan verwachten.  Van Rob en Max zal  je tijdig nader informatie ontvangen.

Rest ons de afwezige John, die  binnenkort een operatie zal moeten onder gaan, heel veel sterkte toe te wensen en een voorspoedig herstel.

Claudine en Edward
PS: onder Gallery zijn weer wat foto’s van deze middag opgenomen. .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *