Verslag BBQ 2015

Verslagje van de “Barbecue Sakura” zaterdag 27 juni 2015.

Veel mensen verhinderd door vakantie, familieomstandigheden en beginnende ouderdomsklachten, maar toch ruim een dertig lotgenoten aanwezig op het buitenverblijf van Joyce en Albert te Epe voor onze inmiddels traditionele barbecue.


Zoals we gewend zijn niet zomaar wat saté, hamburgers en karbonades, maar overheerlijk gekruid en natuurlijk met de echte Indische nasi volgens het geheime recept van Molly. Er was genoeg eten én drinken voor een ieder en mede dankzij het mooie weer was het ouderwets genieten op het knusse terras en het pas gemaaide gazon van Albert. In de voor deze gelegenheid aangeschafte “Sakura-partytent” was een lange tafel gedekt waar alle lekkernijen voor het opscheppen lagen en eenmaal begonnen was van de ons zo kenmerkende bescheidenheid niet veel meer van te merken. Menigeen zagen we meerdere malen de borden opnieuw vullen!
Vader en zoon de Lizer hadden, ondanks al hun braad-en bakervaring, veel werk om op tijd het vlees gaar te krijgen, maar het is hun gelukt.
Bij de opening heeft Claudine, net terug uit Japan, gesproken over haar ervaringen tijdens de ontmoeting met haar halfzus en haar kinderen. Een verhaal zo boeiend en leerzaam dat het niet te beschrijven valt. Op een in de toekomst te organiseren bijeenkomst zal zij daar vast en zeker op terug komen.
Helaas kon door ziekte Yukari niet aanwezig zijn en werd het dankgebed altijd zo prachtig uitgesproken in het Japans door haar op deze bijeenkomst niet gehouden. In plaats daarvan hebben alle aanwezigen een minuut in stilte gebeden voor allen die hen dierbaar zijn.
Wel aanwezig waren Yoko , Kaori en Fumi zodat er toch ook Japans gesproken kon worden zoals : itadakimasu / ietadakiemas en kassai !
Uren na de officiële sluitingstijd vertrokken de gasten voldaan van alle hapjes, drankjes én blij met de ondervonden onderlinge vriendschap en verbondenheid, met het voornemen volgend jaar weer van de partij te zijn. De party-tent is tenslotte niet voor één seizoen gekocht.
Joyce, Molly en Albert heel erg bedankt voor al jullie werk, gastvrijheid en de “Barbecue Sakura”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *