Stichting Sakura
Start

Start

Welkom op de SAKURA-website waarin tot uitdrukking komt, emoties, belevenissen, herinneringen, verdriet, vreugde etc, samengesmolten, voortkomend uit drie culturen, de Indonesische/Indische, Hollandse en Japanse. Ontstaan in een periode waarin gebeurtenissen niet voor herhaling vatbaar zijn, maar helaas nog steeds gebeuren. Alle narigheden uit een oorlog. Narigheden die de gehele mensdom bespaard zouden moeten blijven. Maar toch ondanks alles zijn wij trots op onszelf en onze hoop ligt in de toekomst. Het verleden mag niet vergeten worden, maar mag tevens geen belemmering zijn om met elkaar te zoeken naar vergeving en verzoening. Op deze wijze hopen wij een “steentje” bij te dragen voor een vergevingsgezinder toekomst. Dit kun je onder andere bereiken door kennis te hebben van de cultuur van de ander.

Sakura (kanji : 桜 of 櫻, hiragana : さくら, katakana : サクラ ) is de Japanse naam voor de kersenbomen Prunus serrulata (Prunus jamasakura), Prunus speciosa, Prunus ×yedoensis en hun bloesems. In het Nederlands gebruikt men de term kersenbloesem.


Eerdere agenda-punten: lees verder

.

.

29 juni 2020: De Indische moeder van Rob Sipkens (74) uit Veldhoven raakte ongewild zwanger van een Japanse politie-functionaris tijdens de oorlog in Nederlands-Indië. Na een lange en heftige identiteitscrisis wist hij in het reine te komen met zijn afkomst. Lees het hele verhaal dat onlangs bij Plusonline kon worden ingezien bij de berichten onderaan deze pagina….

Nieuws van eerder: lees verder

.

9 juli 2019: er is een begin gemaakt met een overzicht van documenten uit de “oude doos”. Deze informatie is “opgehaald” uit de website die op dat moment in gebruik was. Dit kan men zo ook zelf bekijken, maar dat is wel wat zoeken. Zie hier het overzicht op deze website nu.

.

Mogelijk interessante links naar andere websites: zie voor alle links hier. Enkele links zijn: Japanse evenementen, Shofukan, Stichting Oorlogsgetroffenen in de Oost (SOO)

.

Lief-en-leed van eerder: lees verder