Dwars door de storm

“Dwars door de storm” van Martine Letterie en Karlijn Stoffels

‘Dwars door de storm’ is een jeugdboek (11+) over wat de Groningse Tjakkie en de Molukse Jacob begin jaren ’50 van de vorige eeuw bindt, ondanks de verschillende werelden waarin zij opgroeien. Tijdens het afwisselende programma op 21 maart 2014 brengen lezingen, muziek en gesprekken de herinneringen aan de Indische en Molukse geschiedenis uit die tijd weer tot leven. Daarbij is er veel aandacht voor een bindende factor van toen, de indorock.

Dwars door de storm
Tjakkie heeft maar één droom: naar de hbs. Maar arbeiderskinderen leren niet door. Toch studeert ze om zich op de hbs voor te bereiden, samen met Katrien, de dochter van een rijke boer. Haar ouders mogen er niets van weten.
De op Ambon geboren Jacob speelt het liefst gitaar. Rock-‘n-roll, juist de muziek waar zijn vader zo’n hekel aan heeft. Samen met zijn familie komt Jacob naar het woonoord in Finsterwolde, dat met zijn kaalheid in schril contrast staat met de prachtige schelpenstranden die hij zich herinnert van Ambon. Zijn vader gelooft nog steeds dat ze op een dag terug zullen keren naar de Molukken. Maar wil Jacob eigenlijk nog wel terug?
De werelden van Tjakkie en Jacob hadden niet meer kunnen verschillen. Toch delen ze iets heel belangrijks: een droom die lijnrecht tegen die van hun ouders ingaat.

Over de auteurs
Martine Letterie en Karlijn Stoffels reisden naar de Molukken en bezochten verschillende woonoorden in Nederland. Samen brengen zij een voor veel kinderen onbekende geschiedenis tot leven: die van de Molukkers in Nederland.

ISBN10: 902586497X
ISBN13: 9789025864972